Match Handicap Regler

Hvis I ønsker mere information om golfregler etc. kan I klikke på nedenstående links:

www.danskgolfunion.dk

www.golf.dk

www.rfegolf.es

Generelle betingelser for deltagelse i matcher

  • Medlem af Spansk Federation
  • eller
  • Medlem af Dansk Golf Union

Club de Golf Dinamarca afholder 7-8 matcher om året på forskellige baner på Solkysten. Alle er udvalgt med henblik på sværhedsgrad, oplevelsesværdi samt en sportslig præstation.

Matcherne bliver arrangeret for de ca. 150 Club de Golf Dinamarca medlemmer samt danske gæster på Solkysten bl.a. for at styrke de mange venskaber, der opstår, når man sammen kæmper med bolden på banen og så finder ud af, hvad man skal øve sig lidt mere på.

Når man deltager i disse matcher, er det derfor vigtigt, at alle spillere har et Hcp, der jævnligt bliver reguleret, så det afspejler spillet på banen. Vi følger vi reglerne i World Handicap System og hvis vi spiller i en officiel match (stableford) bliver handicappet reduceret til 95% på spilledagen.

Medlem i DGU 

Bor man i Spanien og har en Dansk golfklub som hovedklub og samtidig er medlem af Federationen, kan man bruge sit ”historik” udskrift som dokumentation for, at man har spillet med i så og så mange tællende matcher på spanske baner. Det vil sige, at hvis man er medlem af klub i Danmark og i Spanien, kan man spille sig op eller ned i f. eks., Spanien og derefter aflevere sin ”historik” i Danmark og blive reguleret, så man har samme Hcp de to steder.

Hvis man ikke er medlem af Federationen, har man ingen ”historik” udskrift, men kan aflevere scorekortene for tællende matcher i hjemmeklubben.

Som DGU medlem med gyldigt Hcp skal der på profilsiden stå “EGA Hcp”. Står der Handicap kan man ikke deltage i turneringer med præmier og kan derfor spille i Gæsterækken.

Alle DGU medlemmer kan checke om man har et EGA-Handicap ved at gå ind på www.golf.dk/verify

 

Medlem i Spansk Golf Federation:

Alle golfspillere med medlemskab i en spansk golfklub kan blive medlem af Den Spanske Golf Federation.  Man får udleveret et kort med et Federation medlems Nr. Prisen for medlemskab er årlig ca. €70. Derefter vil man altid kunne få et ”historik” udskrift. Man kan også få information om sit Spanske Federations Hcp ved at bruge sit AM nummer eller navn på hjemmesiden: www.rfegolf.es,

Samtidig kan man se, hvornår man sidst er blevet reguleret/registreret. Hvis man ønsker at se, hvor mange gange man er registeret, skal man henvende sig til sin klub og få et ”historik” udskrift. Alternativt er der en ny APP RFEG som kan benyttes.

Medlemmer i Spansk Federation, der ikke har spillet registrerede runder, vil på Federationen  stå som  ”Inactivo” og kan derfor kun spille i Gæsterækken.

 

Ikke-medlem i Danmark eller Spanien

Har man ikke et registeret Handicap kan man ikke deltage i officielle matcher. Vi har dog åbnet for deltagelse i Club de Golf Dinamarca for deltagelse i gæsterækken, dog uden at kunne modtage præmier.

 

Kan jeg være medlem både i Danmark og i Spanien?

Ja, det kan man, men man skal vælge, i hvilket land man har sit hovedmedlemskab. Man kan så bruge sine ”historik” udskrifter fra Spanien og fra Danmark således, at man får korrigeret sit Hcp.

Står man i den situation, at man har to forskellige Hcp, skal man altid spille til det laveste.

 

Hvordan reguleres mit Hcp når jeg spiller i CdGD matcher?

Er man medlem af Federationen, forsøger matchledelsen at aflevere scorekortene med Federations Nr. til klubben på den bane, matchen spilles. Vi har desværre nogle problemer på nogle baner med registering til Federationen. Vi gør vores bedste, men skal gøre medlemmerne klar, at de selv er forpligtet til at følge med i registeringen.

Man bliver registeret for at have deltaget i en tællende match. Den dato, der står som reguleringsdato på Federationens hjemmeside, er altid datoen for sidste officielle match, der er indberettet, uanset om der er foregået regulering. Datoerne for deltagelse i tællende matcher kan man ikke selv se på hjemmesiden, men kun ved ”historik” udskrift.

Er man kun medlem af DGU og har spillet med i tællende match i GdcD, kan man få sit scorekort udleveret ved henvendelse via mail til kassereren, der så sender en kopi af kortet. Medlemmet kan derefter tage dette med til sin klub i Danmark.

Scroll to top